• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
 • Het kampioensseizoen van Dames 1

   

  Zondag 29 september 2019 (ja, die zondag van de Battumse kermis) trapten wij ons seizoen officieel af met een uitwedstrijd, het derde van Kwiek. Onze trainer (geen Battumnaar) had al wel begrepen dat het niet de meest fitte zondag van het seizoen zou worden. Daarom werden we met slechts één doel het veld ingestuurd: het maakt niet uit hoe, áls er maar 2 punten meegaan naar Bathmen (om daarna vervolgens diezelfde kermis nog twee dagen voort te zetten). Dus vraag ook niet hoe, maar na 2 maal 30 minuten op de klok, zaten er twee punten in onze tas.

   

  Al snel bleek Wijhe ’92 onze geduchte concurrent, ook zij morsten geen punten. Na drie wedstrijden kwamen we elkaar tegen en wonnen we de eerste krachtmeting met 23-29 in ons voordeel. Daarna volgde een bewogen week. In goed overleg werd besloten dat zowel het team als de trainer niet de juiste klik hadden met elkaar. Hoe nu verder? Het bestuur stond voor de onmogelijke taak een trainer te vinden, terwijl het seizoen al van start was gegaan. Al gauw stonden er maar liefst 4 (!) trainers klaar om de trainingen op te vangen. Daar zijn wij John, Hennie, Miro en Toke nog steeds ontzettend dankbaar voor.

   

  Ondanks de moeizame wedstrijden, bleven we winnen en durfden we naar elkaar uit te spreken dat we dit seizoen eigenlijk maar één doel hebben: kampioen worden. Geen vuiltje aan de lucht, tot 1 december 2019. We kregen de dames van HV Holten op bezoek. Op papier niet spannend, maar een derby is nou eenmaal een derby. Helaas kwam aan onze ongeslagen reeks een einde, na 60 minuten gaf het scorebord 28-29 aan. Of het lag aan de schrik dat een van de gastspeelsters haar voortanden in de goal legde, óf dat we gewoon een off-day hadden. We weten het nog steeds niet maar inmiddels weten we ook dat het ook geen donder meer uitmaakt 😊.

   

  Nadat we die week onze koppies hadden leeggemaakt op de trainingen pakten we weer een aantal belangrijke punten. O.a de lastige uitwedstrijd tegen LHC 2 waar Anja Lubbers (onze nieuwe trainster) toen nog aan het roer stond. Na de hele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken te hebben, trokken we op het eind alsnog de winst naar ons toe (23-24). Bij LHC denken ze nog steeds dat Anja Lubbers hier meer mee te maken heeft, wij weten wel beter 😉. Vervolgens werden Wijhe, Achilles, Klarenbeek en Lettele ook verslagen. Wij konden ons gaan opmaken voor de DE kampioenswedstrijd.

   

  Zondag 8 maart was het zo ver, de dames uit Zwolle kwamen naar De Uutvlog. De uitwedstrijd eerder dat seizoen werd eenvoudig gewonnen met 13-33. Dus: geen onderschatting en eigen spel spelen was de opdracht. Maar  óók genieten, want de zeer goed gevulde tribunes met slingers, spandoeken en confetti zorgden wel voor een potje sfeer! Nadat we de eerste zenuwen van ons hadden afgeschud, is het kampioenschap geen minuut in gevaar geweest. 

  Wij hebben ontzettend genoten van alle supporters, de felicitaties, de verrassingen, cadeaus, het feestje in de kantine, de ronde op de platte wagen en als afsluiting het feest in cafe Braakhekke. Het was een geweldige dag.

   

  Helaas was dit ook meteen de laatste wedstrijd van het seizoen. We hadden graag het seizoen afgemaakt, anderzijds zijn we heel blij dat we ons kampioenschap nog hebben kunnen vieren en aanspraak konden maken op onze welverdiende promotie naar de 1e klasse!

   

  Al met al hebben wij een supermooi seizoen gedraaid, veel geleerd en mooie herinneringen gemaakt. John, Hennie, Miro en Toke nogmaals veel dank voor het klaarstaan voor ons. Tot slot hebben we enorm genoten van de vele supporters die elke thuis- en uitwedstrijd weer achter ons stonden, geweldig!

   

  Wij gaan genieten van een fijne vakantie om in augustus, samen met Anja, opnieuw een topseizoen te draaien. 1e klasse Twente; here we come!


  Speelsters en begeleiding Dames 1