• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
 • Wie Markvoort zegt in de Bathmense sportwereld, zegt ook meteen scheidsrechter bij ABS-Handbal. Janneke, Wim en Joke Markvoort hebben vele honderden wedstrijden gefloten voor onze sporttak. Daar moest een keer een beloning voor komen. Dit is gebeurd bij de digitale ledenvergadering van ABS-Handbal van donderdag 11 februari. Met een filmpje dat vooraf was opgenomen werden ze in het zonnetje gezet.

  Bij de NHV (sportbond van de handbal) wordt gewerkt met gouden en zilveren fluiten, uiteraard afhankelijk van het aantal jaren dat je scheidsrechter bent geweest. Janneke is onze topscorer, zij is al 50 jaar scheidrechter!  Daarnaast is ze ook nog actief in de scheidsrechterscommissie en druk met ons clubblad Allerhandbal. Ook leidt ze altijd nog graag op enthousiaste wijze jonge scheidsrechters op. De gouden fluit is dan ook dik en dik verdiend.

  Haar man Wim is 25 jaar actief geweest als scheidsrechter bij ABS-Handbal. Nu fluit hij geen wedstrijden meer, maar bij het schoolhandbaltoernooi kan altijd nog een beroep op Wim worden gedaan. Wim geeft als toeschouwer ook graag aanwijzingen aan de dienstdoende scheidsrechter. Puur om te helpen om beter te worden zegt hij. Meestal wordt dat gewaardeerd, maar sommige kunnen het helaas wat minder waarderen. De zilveren fluit is een terechte beloning voor jouw scheidsrechterscarrière bij ABS-Handbal.

  Joke, zus van Wim, heeft ook 25 jaar wedstrijden van ABS gefloten, meestal de jeugd. Ook is ze nog actief in de scheidsrechterscommissie. Als er tijdens een wedstrijd te hard werd gespeeld, zei Joke altijd: “Foei, het is hier geen rugby wat er wordt gespeeld”. Dit leidde altijd tot veel hilariteit bij speelsters en publiek. Joke is ook nog jarenlang leidster geweest van vele teams en bezoekt de wedstrijden van Dames 1 nog regelmatig. Ook hier is de zilveren fluit dik verdiend. Op de foto van links naar rechts: Janneke, Wim en Joke met hun onderscheidingen.

  ABS-Handbal is erg blij met jullie inspanningen en hoopt nog jarenlang van jullie betrokkenheid te kunnen genieten.

  ABS-Handbal: sportief en altijd gezellig!