• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
 • Wat is een vereniging zonder zijn vrijwilligers. Eigenlijk niets, het is hetzelfde als een fiets zonder stuur. Je kan wel even zonder stuur fietsen, maar uiteindelijk kom je niet op je eindbestemming.

  Het lijkt in Nederland een tendens te worden dat er steeds minder vrijwilligers zijn om taken op te pakken. Gelukkig hebben wij nog heel veel vrijwilligers die ons helpen (bestuur, commissieleden, coaches, leiders, scheidsrechters etc.) waar we superblij mee zijn, maar toch wil ik ook mijn zorg uitspreken.

  Bij mij is het verenigingsleven en vrijwilliger zijn “met de paplepel ingegeven”. En wat ben ik blij dat dit is gebeurd. Het kost inderdaad tijd, maar je krijgt er ook enorm veel voor terug. Je leert veel (nieuwe) mensen kennen, andere denkwijzen en het is daarnaast ook leerzaam om wat anders te doen. Als ik dan op de Bathmense Kermis loop en verschillende mensen spreek die ik heb leren kennen door de taken die ik doe als vrijwilliger, dan kom ik echt tot de conclusie dat het je leven verrijkt.

  Afgelopen maand kwam ik bijgevoegd artikel tegen op social media (https://www.bartdehaan.media/vrijwilligers/), zorgwekkend maar je hoort het jammer genoeg steeds vaker. Wij zijn blij met de hele grote vaste groep vrijwilligers die ons helpen maar we moeten het wel samen doen. Wat was het dan mooi om te zien dat een groep “jonge meiden” vanuit de activiteitencommissie als vrijwilliger een fantastische familiezeskamp en feestavond hebben georganiseerd. Dan mogen we daar echt trots op zijn!

  Dus als je nu toch denkt; “hé, ik wil ook wel wat betekenen als vrijwilliger voor ABS-Handbal”, schroom dan niet om met mij te bellen of contact te zoeken met iemand van het bestuur.

  Met vriendelijke groet,
  Gertie Klein Hegeman
  Voorzitter ABS-Handbal

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  VOLG DEZE LINK VOOR DE VOLLEDIGE NIEUWSBRIEF OKTOBER 2022

  --------------------------------------------------------------------------------------------