• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
 • Wat is een club zonder supporters? Eigenlijk niets. Supporters zijn, bij thuiswedstrijden de extra stimulator voor de spelers en supporters kunnen extra sfeer maken. En speel je uit, dan is het ook heel erg fijn voor de spelers dat er support mee is gekomen.

  En supporters begint al bij de jeugdwedstrijden. Gelukkig zien wij bij ABS-handbal bij de jeugdwedstrijden heel veel supporters, ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, vriendjes etc. op de tribune zitten. Altijd mooi om deze betrokkenheid te zien. Ook bij regioverenigingen zien we dit, wat betekent dat handbal echt wel leeft in de regio!

  Wat helaas wel een tendens is, wat ook in het regio-overleg is besproken, is dat supporters steeds luidruchtiger aanwezig zijn en opmerkingen maken richting de scheidsrechters/tegenstander als het in hun ogen niet goed gaat of er een fout wordt gemaakt. Als vereniging moeten wij hier wel voor waken dat dit niet te veel gaat gebeuren. Ook in de scheidsrechterscommissie is dit besproken. We hebben gelukkig weer een aantal (jonge) scheidsrechters waar we superblij mee zijn maar ook nog heel veel moeten leren en ook fouten mogen maken.

  Scheidsrechters en coaches zijn allemaal vrijwilligers die een steentje bijdragen en zonder deze mensen kunnen we geen wedstrijden spelen. Daarnaast kan het voor een kind ook lastig zijn als een ouder vanaf de tribune ‘mee’coacht en zegt wat ze moet doen. En een bekende uitspraak is natuurlijk: als je graag wilt coachen, meld je dan aan.

  In mijn optiek hebben wij bij ABS-handbal allemaal sportieve en betrokken supporters, iets waar we trots op kunnen zijn. Laten we dat vooral zo houden. Binnenkort begint de beachcompetitie weer, hopelijk zijn we weer massaal aanwezig als supporter.

  Met een sportieve groet,
  Gertie Klein Hegeman
  Voorzitter ABS-handbal

   

  -------------------------------------------------------------------------------------------

   

  VOLG DEZE LINK VOOR DE VOLLEDIGE NIEUWSBRIEF MEI 2023

   

  -------------------------------------------------------------------------------------------