• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
 • Beste lezers,

  Erelid van een vereniging word je niet zomaar, daar moet je wel wat voor gedaan hebben. Ook bij handbal hebben we een aantal ereleden. Helaas is afgelopen zomer ons erelid Freek Leurink overleden. Freek was in de jaren 80 en 90 trainer van Dames 1 en heeft vele successen behaald. Ook daarna heeft hij verschillende teams, zowel senioren als jeugd training gegeven. Daarnaast is Freek ook één van de grondleggers van het schoolhandbaltoernooi en de trainingskampen van de seniorenselectie.

  Toen Freek in 2021 benoemd is tot erelid had hij samen met zijn vrouw Riet eigenlijk het voornemen om iedereen die betrokken was bij ABS-Handbal en oud-speelsters uit te nodigen voor een borrel. Door corona en daarna door afnemende gezondheid van Freek is dit niet meer gebeurd. Echter heeft Riet, samen met haar zoon Frank en dochter Anja alsnog in januari een gezellige middag georganiseerd om “bij te praten” en iedereen te bedanken.

  Totaal waren er bijna 40 oud-speelsters, bestuursleden en goede kennissen van Riet aanwezig. Ook als voorzitter mocht ik aansluiten en wat was het een fantastische middag. Wat zat er in de zaal een bak aan handbalervaring. Vele oud herinneringen werden opgehaald en daarnaast natuurlijk ook mooie herinneringen over Freek. Het mooiste was echter hoe Riet genoot van iedereen en de gezelligheid. Door de grote opkomst kan je ook zien dat Freek voor velen heel wat heeft betekend en dat we als vereniging trots mogen zijn op de betrokkenheid van eenieder.
   
  Erelid word je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen, Freek ademende handbal en mocht met recht de titel Erelid van ABS-Handbal dragen!

  Met vriendelijke groet,
  Gertie Klein Hegeman
  Voorzitter ABS-handbal

  ============================================

  KLIK HIER VOOR VOLLEDIGE NIEUWSBRIEF

  ============================================