• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
 • BEACHHANDBAL

  Beachvelden opbouw
  De velden worden op zaterdag 28 maart weer klaar gemaakt. Tussen 9.00 uur en 11.00 uur kunnen wij nog wel wat helpende handen gebruiken. Help jij ons mee? Neem dan even contact met ons op. Trudy Stegink 06-53647778 of via mail: abshandbal.beach@gmail.com  

  Trainingsavonden beach
  Dit seizoen gaan we echt trainen om met beachhandbal op een hoger niveau te komen. De beachtrainingen starten op dinsdag 14 april. Nader bericht hierover volgt te zijner tijd.

  ABS Beachtoernooi zaterdag 9 mei en zondag 10 mei
  We hebben weer circa 100 deelnemende teams van verschillende verenigingen in de diverse categorieën.

  Het toernooi zal weer in verdeeld worden in blokken van een paar uur per categorie. Alle jeugd- en seniorenteams zijn opgegeven voor dit toernooi en ook voor de beachcompetitie.

  Beachcompetitie 2020
  De pilot van de NHV-beachcompetitie vorig seizoen is goed bevallen en is omgezet in een reguliere competitie. Deze competitie wordt in 4 weekenden gespeeld.

  -              2 en 3 mei; 
  -              16 en 17 mei;
  -              6 en 7 juni;
  -              20 en 21 juni.

  Zoals aangegeven tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 7 november 2019 beschouwt het bestuur de beachcompetitie als een volwaardig onderdeel van een handbalseizoen. Dit betekent dat alle jeugdspeelsters van ABS-handbal deelnemen aan de beachcompetitie met uitzondering van de F-speelsters (nog iets te jong). Dit geldt in principe ook voor de seniorenteams, maar hier is iets meer maatwerk op zijn plaats. Ook gaat er als experiment een D-team meedoen aan een aantal landelijke beachtoernooien om te proberen een ticket te bemachtigen voor de NK Beach. 

  Opleiding Beachtrainer
  De beachcommissie heeft 5 trainers bereid gevonden om de Beachtrainerscursus 2 te gaan volgen. Hilde in ‘t Hof, Isabel te Wierik, Sophie te Wierik, Bart van der Meij en Jesse Beusekamp zijn al opgegeven. Hier zijn we heel blij mee en we wensen de deelnemers heel veel succes en plezier!

  Heb jij ook interesse om deze cursus te volgen meld je dan even aan bij Trudy Stegink.

  Inhoud van deze cursus
  De BHT-2 is bedoeld als opleiding voor de Beach Handball Trainer die actief wil zijn in de georganiseerde sport bij sportverenigingen en sportbonden. De BHT-2 vervult een assisterende rol of werkt onder supervisie van minimaal een BHT-3 of bestuurlijk kader.

  De opleiding bestaat uit één zaterdag (10.00 – ca. 16.00 uur) en één avond (19.00 – 21.30 uur). De eerste dag bestaat uit een combinatie van een theorie- en praktijksessie, de (terugkom)avond is een volledige praktijkavond.

  De opleiding start bij tenminste 10 deelnemers, de maximale capaciteit is 25 deelnemers per opleiding. Er is geen vooropleiding vereist. De kosten bedragen 55 euro per deelnemer.
  Deze kosten worden door ABS-handbal betaald.

  Beachscheidsrechtersopleiding

  Wil jij dit jaar ook beachhandbal wedstrijden fluiten, maar heb je nog geen cursus gevolgd, neem dan zo snel mogelijk contact met de beachcommissie (leden zie website van ABS-handbal) op. De scheidsrechterscursus start binnenkort.

  Meer informatie over de cursus kun je vinden op de website van het NHV:  beachhandball.nl


  ACTIVITEITENCOMMISSIE


  Hierbij een overzicht van de activiteiten die door ABS- Handbal zijn en de komende tijd worden georganiseerd.

  Nieuwjaarsparty
  De commissie is het jaar begonnen met een Nieuwjaarsparty op zaterdag 11 januari in de kantine van De Uutvlog. Deze feestavond was drukbezocht en erg gezellig. Foto’s zijn er geplaatst op Facebook en op de website.

  Schoolhandbaltoernooi
  De volgende activiteit is het schoolhandbaltoernooi welke plaats vindt op 2 woensdagen: 18 en 25 maart. Hiervoor is een aparte schoolhandbalcommissie actief, zij zorgen dat op deze 2 dagen alles goed verloopt. De activiteiten- commissie probeert voor de klassen die meedoen aan het toernooi, dus groep 5 t/m 8, dat ze enkele handballessen krijgen om de regels te leren kennen en hoe het spelletje een beetje gaat. Dit is vooral belangrijk voor groep 5 die voor het eerst meespeelt.

  Koningsspelen vrijdag 17 april
  Op vrijdag 17 april zijn de Koningsspelen welke dit jaar door alle sporttakken van ABS georganiseerd worden. Dit is voor de basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8. Het ochtendprogramma is voor groep 3 t/m 5 en het middagprogramma is voor de groepen 6 t/m 8. Het is van 9.00 uur tot 14.00 uur.

  ABS Beachtoernooi 9 en 10 mei
  Op zaterdag 9 mei en zondag 10 mei wordt het ABS Beachtoernooi weer georganiseerd door de Beachhandbalcommissie. Dit gezellige toernooi is voor alle leden vanaf de E-jeugd tot aan de recreanten.

  Koekactie donderdag 14 mei
  Op donderdag 14 mei staat de jaarlijkse ABS-Handbal Koekactie weer op de agenda. Deze actie is al jaren bekend bij alle Bathmenaren en de mensen zitten vaak al te wachten op je komst.

  Jeugdhandbalkamp
  Om het jaar is er een Jeugdhandbalkamp voor alle leden van de F tot de A. Alle kinderen kijken hier vaak al maanden naar uit. Voor dit kamp is er een aparte Kampcommissie die een heel draaiboek heeft voor dit 3-daagse festijn. In 2021 is het volgende kamp weer, meestal in september!

  Spelletjesochtend herfstvakantie
  In de herfstvakantie is er een spelletjes ochtend voor de basisschooljeugd. Hier mag je je vriendje of vriendinnetje mee naartoe nemen. De exacte datum hiervan volgt nog.

  Oudejaarsverwerping
  Op oudejaarsdag hebben we de jaarlijkse ABS Verwerping als mooie afsluiting van het jaar. Deze verwerping is bij Café de Brink en begint om 16 uur. Wat is nou een verwerping? Een soort loterij, je koopt een plankje met een nummer erop, er is een groot rad met nummers. Als het rad na het draaien stilstaat op jouw nummer dan heb je een prijs gewonnen. Er zijn altijd mooie prijzen te winnen zoals een elektrische tandenborstel, vleespakketten, waardebonnen van diverse winkels uit Bathmen. Als u dit niet kent is het leuk om een keer te komen kijken en meedoen. Misschien heeft u veel geluk en gaat met mooie prijzen naar huis.

  HULP GEVRAAGD!
  Zoals je kunt lezen zit de activiteitencommissie niet stil.  De commissie probeert alles zo goed mogelijk te organiseren maar zijn bij sommige acties wel een paar “handjes” nodig. Hieronder een oproep voor uw hulp.

  -              Koningsspelen op vrijdag 17 april.
                 Jouw hulp wordt gevraagd om bijvoorbeeld een groepje kinderen te begeleiden tijdens deze spelen of om bij een spel te
                 coördineren. Je kunt aangeven of je ’s ochtends of ’s middags wilt helpen. Op de scholen wordt dezelfde hulp  
                 gevraagd, als zij er genoeg hebben dan kunt u bij ons aansluiten!

  De activiteitencommissie Anne, Hilde, Kim M., Linde, Marieke, Marjolijn, Susanne en Floor.


  BEKENDMAKING TEAMINDELING
  De bekendmaling van de teamindeling is op zaterdag 4 april om 14.00 uur op de website van ABS-handbal. Dinsdag 14 april wordt er dan gestart met de beachttraining met de nieuwe teams.


  Tot zover deze nieuwsbrief!


  Met sportieve handbalgroet,

  Bestuur ABS-handbal.

  HOOFDSPONSORS ABS-HANDBAL:

  BLACK TIE MEDIA – LANDELIJKE TV-PRODUCENT


  HET CAFE BRAAKHEKKE