• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
 • ABS Support your local-actie, 1e ronde groot succes!
  De 1e ronde van deze actie is een groot succes geworden. Er zijn ruim 2.500 loten verkocht, een hele mooie score. Dit betekent dat er voor € 1.250 aan prijzen is gekocht bij diverse Bathmense ondernemers en dat de andere € 1.250 wordt verdeeld onder alle sporttakken van ABS. De trekking is inmiddels geweest. De uitslag van de trekking treft u aan op de ABS Support Your Local Actie”-Facebook-pagina en staat vermeld in de Bathmense Krant van woensdag 24 juni.

  De 2e ronde is inmiddels gestart. U kunt voor € 1,00 per stuk loten kopen bij o.a. Welkoop Bathmen, EnjoyBoode, Uw Slager Linker, Hét Café Braakhekke, Kapsalon de Worp, Kloas int Hof, Café De Brink,  De Heeren van Dorth en Jumbo Johan Mensink. Vrijdagavond 3 juli en zaterdag 4 juli worden bij Jumbo Mensink door ABS-leden actief loten verkocht.   

  Nieuws over nieuwe sporthal
  Hierover volgt binnenkort belangrijk nieuws! Houd de krant, de website van ABS-handbal en de social media in de gaten …..

  Nieuws over sponsoring
  Op sponsorgebied zijn een aantal ontwikkelingen te melden.

  Reclameborden in sporthal
  De sporttakken handbal en volleybal hebben toestemming gekregen van de gemeente Deventer om reclameborden in de sporthal op te hangen. Momenteel wordt hard gewerkt om dit technisch en administratief voor elkaar te krijgen. Alle sponsors van ABS-handbal worden binnen afzienbare tijd benaderd of ze interesse hebben. De kosten bedragen € 125 (exclusief btw) per seizoen. Met het afnemen van een bord ondersteunt u de sporttakken handbal en volleybal. Zij kunnen met de extra inkomsten bijvoorbeeld extra trainers aanstellen bij de jeugd. Verder kunnen ze de extra inkomsten natuurlijk goed gebruiken in deze lastige tijd waarin diverse inkomstenbronnen zoals kantine-opbrengsten en financiële acties stil zijn komen te liggen.

  Als u nu al meer wilt weten over de reclameborden, kunt u contact opnemen met bestuurslid Steven Meijerhof, e-mail: stevenmeijerhof@kpnmail.nl, telefoon: 06 – 57 33 10 65.   

  Shirtsponsoring
  Drie jaar gelden is gestart met de ABS-kledinglijn. De ervaringen hiermee zijn zeer positief. Het zorgt voor een fraaie en uniforme uitstraling van ABS-handbal. Het was de bedoeling om de tenues in principe na 3 jaar te vervangen. Het bestuur heeft echter besloten om nog een seizoen door te gaan met de huidige tenues. De redenen hiervoor zijn dat er nog geen nieuwe geschikte tenues beschikbaar zijn bij Deventrade, onze kledingleverancier, en dat de huidige tenues nog in prima staat verkeren.

  De kledingsponsors worden binnenkort benaderd of ze hun contract met 1 seizoen onder dezelfde voorwaarden willen verlengen.

  Sponsors wederom bedankt!
  ABS-handbal is erg blij met en erg trots op haar sponsors. Zij zijn hard nodig om de sporttak draaiende te houden. Ook in deze lastige tijd blijven zij ons ondersteunen. Super bedankt hiervoor en hopelijk kunnen wij het komende seizoen op u blijven rekenen!

  Afscheid Herman Roebersen als bestuurslid
  Op zondag 28 juni heeft het bestuur tijdens een lunch afscheid genomen van Herman Roebersen als bestuurslid (zie foto). Herman is in 2015 toegetreden en heeft zich onder andere beziggehouden met technische zaken. Ook is hij de trekker geweest van onze nieuwe mooie website. Herman, bedankt voor je inzet en we zijn blij dat je aan ABS-handbal verbonden blijft middels de communicatiecommissie!

  Zaterdag 22 augustus seizoensopening ABS-handbal/koekactie
  Op zaterdag 22 augustus wordt het handbalseizoen officieel geopend. Om 10.00 wordt gestart met de koekactie. Deze heeft in mei niet kunnen plaatsvinden vanwege de coronaperikelen. Vanaf 13:00 uur vinden er diverse activiteiten plaats op en rondom de beachvelden. Nader bericht volgt.

  Dinsdag 25 augustus: kaderavond voor trainers en leiders
  Noteer dit overleg alvast in je agenda. Nader bericht volgt.

  Nieuwe foto in Sportlink
  Van diverse leden zijn nog oude foto’s opgenomen in Sportlink. Jullie kunnen zelf in de maanden
  juli en augustus een nieuwe foto toevoegen. Na 1 september kan de foto niet meer aangepast worden.

  Zorg ervoor dat alleen je gezicht op de foto staat, dus geen huisdieren of vrienden erbij op.
  Kom je er niet uit, neem dan contact op met Floor Verhoef (e-mail: fhollegien@hotmail.com, 06 – 20 22 99 85).

  Wordt scheidsrechter bij ABS-handbal en geef je op voor een cursus
  Om diverse redenen hebben een aantal scheidsrechters zich afgemeld voor het seizoen 2020-2021. Dat betekent een extra belasting van de overige scheidsrechters. De scheidsrechterscommissie roept de handballiefhebber/-ster op zich aan te melden voor één van onderstaande cursussen: 

  Wat heb ik nu?

  Wat kan ik nu gaan volgen?

  Werkgebied

  Spelleider c.q. geen diploma

  Jeugdscheidsrechter

  Breedtesport

  Jeugdscheidsrechter

  Verenigingsscheidsrechter

  Breedtesport

  JHS – 1

  Bondsscheidsrechter 3

  Breedtesport

  Verenigingsscheidsrechter (onder de 21 jaar)

  Jonge Scheidrechters Opleiding

  Wedstrijdsport

  Handbalscheidsrechter A1

  Bondsscheidsrechter 3

  Wedstrijdsport

  HS – 2

  Bondsscheidsrechter 3

  Wedstrijdsport

  HS – 3

  Bondsscheidsrechter 4

  Wedstrijdsport

  Handbalscheidsrechter A2

  Bondsscheidsrechter 4

  Wedstrijdsport

  HS – 4

  EHF opleiding

  Wedstrijdsport

  Opleiding tot jeugdscheidsrechter en verenigingsscheidsrechters wordt georganiseerd door ABS.

  ABS betaalt de opleiding. Fluit en gele, rode en blauwe kaart wordt aangeschaft door ABS. Aan het eind van de opleiding wordt een scheidsrechterstenue verstrekt. Voor meer Informatie: Marc Pinkert: 06 – 83 03 09 78 of Janneke Markvoort: 06 – 14 84 32 13.

  Startdatum nieuwe trainingen

  • selectieteam Dames 1 en 2: dinsdag 4 augustus, eerste zaaltraining;
  • overige senioren en jeugdteams: dinsdag 18 augustus;
  • trainingsweekend selectie Dames 1 en 2: weekend van 11-12-13 september.

  ABS Beachhandbal seizoen met veel zon en donkere wolken

  Het beachseizoen 2020 zag er aan het begin van het jaar goed uit. Voor ons jaarlijkse Beachtoernooi hadden zich meer dan 100 teams opgegeven. Ook waren we al volop bezig om de beachtrainingen in te plannen voor alle teams. Maar helaas moesten wij door de coronapandemie onze plannen wijzigen. Er mocht niet meer getraind worden en alles ging hermetisch op slot. Het laatste gedeelte van de zaalcompetitie werd geannuleerd.

  Gelukkig kreeg de jeugd al snel groen licht om weer samen buiten te mogen trainen. De Beachcommissie is samen met een aantal vrijwilligers aan de slag gegaan om de velden op te bouwen.

  Ook moesten we ons aan een aantal voorschriften houden om weer te mogen trainen. De jeugd-speelsters, trainsters en ouders hielden zich keurig aan de voorgeschreven maatregelen. Na een paar weken mochten gelukkig ook de senioren teams weer buiten trainen.

   

  Al met al onder het genot van een heerlijk zonnetje hebben we lekker kunnen trainen. Even weer wat afleiding en gezellig bij elkaar zijn. Toch verschenen er donkere wolken voor de brandende zon aan het eind van het seizoen. De processierups zorgde ervoor dat we de laatste twee weken niet meer konden trainen. Zonder een gezellige afsluiting moesten we de velden sluiten.

   

  Na de zomervakantie worden de velden afgebroken en gaan we met z’n allen weer beginnen aan een sportief zaal handbalseizoen.

   

  De Beachcommissie bedankt iedereen voor de hulp en medewerking tijdens dit bizarre beachseizoen. Volgend jaar gaan we er weer voor…

   

  Beachcommissie: Dorien, Inge, Jeroen. Liset, Liang, Paul en Trudy

  Binnensporten weer toegestaan per 1 juli

  Sportbedrijf Deventer heeft alle sportverenigingen in de gemeente Deventer hierover bericht. Hieronder de belangrijkste zaken. 

  Algemeen

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. 
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan. 

  Wedstrijden, toernooien en evenementen
  Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen  weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn en binnen maximaal 100 personen.

  Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden. 

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.


  Opening sportkantines, terrassen en zelfstandige restaurants
  Op sportlocaties mogen sportkantines en terrassen per 1 juli weer open. Hierbij zijn de protocollen van Koninklijke Horeca Nederland leidend.

  Ouders/toeschouwers op de buitensportaccommodatie
  Per 1 juli is het weer toegestaan om ouders, verzorgers en toeschouwers toe te laten op de sportaccommodatie. Echter blijft de 1,5 meter regel bestaan en blijft het advies om drukte te voorkomen.

  Bij wedstrijden en toernooien zijn toeschouwers weer welkom. Net als bij trainingen. De gemeente Deventer adviseert om zo min mogelijk ouders bij trainingen aanwezig te laten zijn. Indien ouders wel aanwezig willen zijn bij een training, kunnen deze (na aanmelding) zoveel mogelijk in de kantine of op het terras plaats nemen. Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals spreekkoren en schreeuwen, is niet toegestaan.

  Tot zover deze nieuwsbrief!

   

  Wij wensen u een hele goede zomervakantie, geniet ervan, blijf gezond en tot volgend seizoen!

   

  Met sportieve handbalgroet,

  Bestuur ABS-handbal.