• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
  • Voor Dames 1 stond afgelopen zondag de verre uitwedstrijd tegen Ha-STU 1 op het programma. Ergens op het megagrote universiteitscomplex was de sporthal waar de wedstrijd gespeeld moest gaan worden. ABS was gewaarschuwd, want thuis had het verloren van de studentes (18-21) die op plek 10 van de ranglijst staan (ABS 5e).

    Er ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd waarbij ABS wel telkens een kleine voorsprong nam. Bij een stand van 5-8 leek een belangrijk gat te zijn geslagen, maar niets was minder waar. Ha-STU bleef in de wedstrijd en werd daarbij luidruchtig aangemoedigd door hun mannelijke “collega’s”. Dit resulteerde in een ruststand van 12-12.  

    ABS bleef in de 2e helft slordig spelen en riep het onheil over zichzelf af. Zeker 5x werd slordig balverlies geleden in de aanval wat resulteerde in evenzovele tegengoals. Bij 18-17 kwam Ha-STU voor het eerst op voorsprong. Het bleef ongemeen spannend, maar ABS was helaas niet in goede doen om afstand te nemen. 10 seconden voor tijd was de stand 24-24. Ha-STU was in de aanval en deed een wanhoopspoging. Via een speelster van ABS werd het de winnende goal. Een onverwachte nederlaag die Dames 1 volledig aan zichzelf te wijten heeft.

    Aanstaande zondag is de mogelijkheid om revanche te nemen. Dan speelt ABS om 12.30 uur in sporthal De Uutvlog tegen nummer laatst Havana 1. Concentratie en een betere vorm zullen nodig zijn om tot een overwinning te komen. Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen kijken.