• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
  • Dinsdag 19 april speelde ABS thuis tegen Angeren. De verwachting was dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Uit werd immers met 25-19 verloren. De eerste helft ging gelijk op. ABS verdedigde prima en had goed grip op de linkshandige speelster die in Angeren vaak scoorde. Via tussenstanden van 5-5 en 11-11 liep Dames 1 uit naar een 13-11 ruststand. Na rust kwam Angeren echter opzetten en knokte zich terug naar 15-15. ABS verkrampte echter niet en liep uit naar 23-19. Dit gebeurde mede door een aantal prima goals van Anne Rietman, de speelster die nooit opgeeft en altijd met veel inzet speelt. Gelukkig werd het niet meer spannend en won Dames 1 met 25-21.  

    Door de overwinning stijgt ABS naar plek 5 op de ranglijst (19 punten uit 18 wedstrijden) met evenveel punten als nummer 4 Angeren maar met een iets minder doelsaldo. Een prima prestatie met misschien nog wel kans op een hogere positie. Er staan nog 4 wedstrijden op het programma tegen tegenstanders die lager staan. Geen reden om achterover te leunen, maar er juist vol tegen aan te gaan om zo hoog mogelijk te eindigen. 

    De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 30 april om 19.45 uur in en tegen Haarle, de nummer 6. Ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden waarbij ABS de steun van het publiek goed kan gebruiken.