• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
  • Dames 1 trad zondagmiddag aan tegen nummer 5 Angeren. De uitwedstrijd werd verloren met 32-29, dus van onderschatting kon geen sprake zijn. Met de wetenschap dat koploper Kwiek 3 thuis een lastige horde te nemen had tegen de nummer 6, Dames 2 van Wijhe ’92, was winst de enige opdracht.  

    ABS kwam veelbelovend uit de startblokken. Dit resulteerde in een 3-0 voorsprong na 5 minuten spelen. Deze voorsprong kon Dames 1 vrijwel de gehele 1e helft vasthouden. Via 6-3 en 10-7 was de marge van 3 doelpunten 10 minuten voor de rust nog steeds in stand. Dit was mede te danken aan een aantal prima afstandsschoten van Lotte Poesse en Danique Prins. Ook Milou Schoemaker was dusdanig fanatiek dat ze met trainingsjack aan het veld wou betreden, een goed teken. Wel werd geleidelijk aan duidelijk dat Angeren niet over zich heen zou laten lopen. Vooral de linkshandige nummer 6 van Angeren was goed op dreef en werd al snel vastgezet door ABS. De ruststand werd bereikt met de bekende marge van 3 doelpunten, 13-10, en er leek vuiltje aan het licht.    

    Dames 1 begon redelijk aan de 2e helft, maar Angeren vond geleidelijk aan de aansluiting via 15-13 en 17-16. Het slordig spelende ABS was eerst nog in staat om de voorsprong in stand te houden: 19-17 na 45 minuten speeltijd. Daarna ging het echter faliekant mis. Mede door een aantal prima aanvallen van Angeren en matig verdedigen van Dames 1 was het 10 minuten voor tijd ineens 19-21. Met de moed der wanhoop probeerde ABS de negatieve spiraal te doorbreken. Het zat op dat moment echter ook niet mee, diverse ballen eindigden op de paal en de lat. Ook werd er door de haast veel balverlies geleden en waren er veel tijdstraffen. Angeren profiteerde volop en liep via 20-23 en 22-26 uit naar een verdiende 23-28 overwinning.     

    Ai, weg kampioenskansen leek het in eerste instantie. Toen kwam de schrale troost met het bericht dat ook koploper Kwiek 3 verloren had met 21-26. Kampioen worden is nog steeds mogelijk. 1 punt achter op Kwiek 3 en een nagenoeg gelijk doelsaldo (1 doelpunt in het nadeel van ABS) met nog 2 wedstrijden te spelen. Na een handballoos Paasweekend speelt Dames 1 op zaterdag 6 april de cruciale uitwedstrijd tegen Haarle 1. Aanvang van de wedstrijd is 19.15 uur. Kom massaal naar Haarle om Dames 1 naar de overwinning te schreeuwen. Kwiek 3 gaat diezelfde avond op bezoek bij nummer 3 Artemis uit Doetinchem. Wat een apotheose.