• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
  • Voor Dames 1 stond de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen het 1e team van Artemis ’15 uit Doetinchem op het programma. De uitwedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen (17-26), maar Artemis doet uitstekend mee in de 1e klasse.  De koploper tegen de nummer 3, alle ingrediënten voor een aantrekkelijke pot handbal. Dat viel helaas een beetje tegen, de spanning vergoedde echter veel.   


    ABS kwam aardig uit de startblokken. Dit resulteerde na 10 minuten in een 6-4 voorsprong. Daarna nam Artemis echter het heft in handen mede door een aantal uitstekende reddingen van de keepster. Ook was Dames 1 niet in goeden doen. Het aanvalsspel was slordig en gehaast en er werd niet scherp verdedigd. De uitploeg profiteerde volop. Via 8-9 en 9-12 floot de prima leidende scheidsrechter bij 10-14 voor de rust.   

    Het was duidelijk dat ABS de 2e helft uit een ander vaatje moest stappen. Anders zouden er kostbare punten verloren gaan in de strijd om het kampioenschap. ABS knokte zich geleidelijk aan terug in de wedstrijd. Na 45 minuten spelen was de stand 16-17 en 5 minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord: 18-18. Zou het toch nog lukken om geen punten te morsen? Artemis, met een aantal prima speelsters in de gelederen, gaf weer gas en kwam 2 minuten voor tijd op een voorsprong van 19-21. Dat gaan ze niet meer weggeven was de algemene gedachte op de goed gevulde tribune van De Uutvlog. De aansluitingstreffer viel 30 seconden voor het einde. Zou er nog een kans komen om de gelijkmaker te scoren? Jawel, 5 seconden voor tijd gooit routinier Romy van Zijl na een afgeslagen aanval van Artemis de bal hard naar de cirkel toe. En wie staat daar? De altijd met volle inzet spelende Maud in ’t Hof: vangen, gooien en ja hoor, de gelijkmaker valt in het eindsignaal. De ontlading is groot, toch nog een punt uit het vuur gesleept na een matige wedstrijd.

    Niet veel later komt het besef dat mogelijk een belangrijk punt verloren is gegaan aangezien koploper Kwiek 3 thuis tegen HCL geen fout heeft gemaakt (21-15). Pas aan het eind van het seizoen is bekend of het een verloren of een gewonnen punt is. Volgende week zaterdag speelt Dames 1 om 19.15 uur uit tegen Huissen, de nummer 10 van de ranglijst. Nog 4 finales te gaan.