• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
  • Na de nederlaag uit tegen nummer 4 Angeren stond voor Dames 1 alweer een topper op het programma. Nummer 3 Havana kwam op bezoek in sporthal De Uutvlog. Nadat de pupillen van de week, Femke Flierman en Joyce Marsman van F1, de wedstrijd hadden geopend, startte de sportieve wedstrijd. De jonge Nijmeegse ploeg speelde snel rond in een hoog tempo. Gelukkig kon ABS hierbij aanhaken en ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd voor het trouwe publiek. Na een 6-9 tussenstand kwam ABS nog sterk terug. Dit resulteerde in een ruststand van 10-11.

    Na de rust leek het erop dat ABS de wedstrijd uit handen gaf. Havana liep uit naar 13-18. Dit kwam mede door slordig spel van Dames 1 in de break out en matig verdedigen bij de cirkel. Gelukkig kon ABS zich herpakken en de aansluiting weer vinden. Dat kwam mede door goed keeperswerk van Liang Dijkerman en door een aantal fraaie doelpunten van hoekspeelster Lissa te Riele. Ook Kim Meijerhof hield het hoofd koel hield bij enkele 7-meters. Verder had Havana ook de pech dat ze door enkele blessures niet meer konden wisselen. 1 minuut voor tijd was de stand 24-24. Er zat zelfs een overwinning in voor ABS maar helaas schoot sterkhouder Hilde in ’t Hof vlak voor tijd de bal net over.  

    Het toeval wil dat aanstaande zondag Havana opnieuw de tegenstander van ABS is. De Bathmense formatie treedt dan om 10.55 uur aan in Nijmegen. Hopelijk kunnen ze een goed vervolg geven aan deze wedstrijd en wederom een resultaat halen.