• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
  • Dames 1 speelde zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen nummer 7 Haarle. Thuis werd in december 2023 gelijkgespeeld: 27-27. Met de wetenschap dat koploper Kwiek 3 uit tegen nummer 3 Artemis uit Doetinchem moest aantreden was er deze avond maar 1 opdracht: winnen.

    Na betaling van € 3,50 entree (kunnen we dit niet afschaffen?) werd duidelijk dat ABS een belangrijke wedstrijd speelde. Dames 1 werd massaal ondersteund door een grote supportschare, waarvoor hulde. Dat er spanning op deze wedstrijd stond was wel duidelijk, want in de eerste 5 minuten werd er door beide teams niet gescoord. ABS opende daarna weliswaar de score, maar het werd meteen duidelijk dat Haarle in goede vorm stak. Via 3-3, 5-4 en 9-7 werd de rust bereikt met 11-8. Het was duidelijk dat er de 2e helft het bekende tandje bij moest.

    Eerst bleef de marge nagenoeg hetzelfde: van 16-12 ging de stand naar 17-14 na 45 minuten speeltijd. Toen brak een goede periode van Dames 1 aan. Er werd goed druk gezet en Haarle wankelde: 17-16. Zal het dan toch nog goedkomen? De kans op de gelijkmaker werd helaas gemist door uitstekend optreden van de uitblinkende keepster van Haarle. Toen ook nog twee 7-meters werden gemist was het over en uit. Via 20-16 liep Haarle uit naar een verdiende 23-19.

    Weg kampioenschap? Toch niet. Het goede nieuws kwam uit de Achterhoek. Koploper Kwiek 3 liep tegen een forse nederlaag op, 28-16, en kon de druk dus ook niet aan. Komende zondag valt de beslissing waarbij Kwiek de beste papieren heeft. De voorsprong op ABS is echter minimaal: slechts één punt. In eigen huis kan Kwiek het afmaken tegen Huissen, de nummer tien van de ranglijst. De aanvang van deze wedstrijd is om 12.00 uur. Een halfuur later speelt ABS thuis de derby tegen HV Holten, de nummer elf. Dames 1 moet zelf winnen en hopen op nog een uitglijder van de koploper. Mocht dat het geval zijn, dan sleept ABS de titel alsnog binnen en wordt het ongetwijfeld een groot feest. Uiteraard wil iedereen deze apotheose zelf meemaken in thuishaven De Uutvlog. Kom kijken en moedig Dames 1 aan naar de zege en wie weet naar het kampioenschap.