• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
  • Wat een spanning op de laatste wedstrijddag. Dames 1 stond 1 punt achter op koploper Kwiek 3. Zelf trad ABS om 12.30 uur aan tegen streekgenoot Holten 1, de nummer 11 van de ranglijst. De koploper speelde thuis tegen nummer 10 Huissen, deze wedstrijd begon om 12.00 uur.

    In een tjok- en meer dan bomvolle sporthal De Uutvlog lag het niet aan de sfeer. 100 klappers werden uitgereikt aan de hondstrouwe supporters en Ties Kram was ingehuurd voor het nodige tromgeroffel. Toen ook nog een sirene werd binnengehaald en bediend door Roelof “biet um in de rugge “ in ’t Hof kon het daar niet aan liggen. Uiteraard was er ook een lijntje uitgelegd naar de wedstrijd van de koploper, zodat de tussenstanden werden doorgegeven.

    Maar goed, eerst moest zelf gewonnen worden van Holten. Zij waren uit op revanche na de nipte nederlaag thuis tegen ABS (25-26). Dames 1 begon echter agressief aan de wedstrijd en wou duidelijk maken dat er in Battum niks te halen viel: 6-3 na 10 minuten spelen. Ondertussen ging het in Raalte redelijk gelijk op, oftewel spanning ten top. Het lukte ABS niet echt om verder uit te lopen, integendeel via 11-9 werd de rust bereikt met 14-13. In Raalte was de ruststand 10-8.

    Op het moment dat Dames 1 begon aan de 2e helft naderde de wedstrijd in Raalte haar einde. Kwiek 3 kon niet echt weglopen van de lastige horzel Huissen en via 15-15 was het vlak voor tijd 19-19. Ondertussen ABS had de nodige moeite met Holten maar hield de kleine voorsprong steeds vast mede door de nodige goals van de prima spelende hoekspeelster Kim Meijerhof. Toen kwam helaas het onheilspellende bericht dat Kwiek 10 seconden voor tijd de winnende goal had gescoord: 20-19. Weg kampioenschap voor ABS. Voor het goede gevoel werd de wedstrijd tegen Holten nog wel winnend afgesloten: 27-24. 

    Resumerend kan Dames 1 alleen maar trots zijn op zichzelf en terugkijken op een uitstekend seizoen. Dat overheerste na afloop ook en er barstte na afloop, samen met de andere seniorenteams, een gezellig feest los in de kantine van De Uutvlog. Daarna werden de plaatselijke horeca, tevens sponsors van Dames 1 en 2, nog vereerd met een uitbundig bezoek. Tot volgend seizoen waarvoor geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen.