• Handbal Algemene Bathmense Sportvereniging Hoofdsponsoren
  • Dames 1, de nummer 8, speelde thuis tegen het tweede team van Wijhe ’92, de nummer 9 van de ranglijst. Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden, niets was echter minder waar. ABS ging voortvarend van start en al snel stond Dames 1 met 3-0 voor. Ze bleven maar doorgaan en na 20 minuten stond er 8-0 op het scorebord. De dames uit Wijhe probeerden het wel, maar hadden het vizier overduidelijk niet op scherp staan. Zou ABS het redden om met 10-0 voor te komen? Ja hoor, als Wijhe ook niet scoort uit een 7-meter, maakt Romy van Zijl enige minuten voor rust de 10-0. De toeschouwers gingen er eerst goed voor zitten of staan. Dit gebeurt niet vaak. Zou Dames 1 het redden tot de rust zonder tegengoal? Ja hoor, ruststand 12-0, een unicum!

Na de rust hetzelfde spelbeeld, na 40 minuten 16-0. Zal Wijhe echt niet tot scoren komen? Jawel hoor, na 17-0 en bijna 45 minuten spelen werd eindelijk de eerste goal gemaakt, gelukkig maar. Daarna kregen ze de smaak te pakken en verslapte de concentratie bij ABS enigszins: eindstand 23-10. Een mooie en belangrijke overwinning voor Dames 1.

Volgende week is ABS vrij vanwege de voorjaarsvakantie en het carnavalsweekend. Op zaterdag 4 maart om 19.50 uur wordt de derby uit bij Holten gespeeld, de nummer 11 van de ranglijst maar altijd een wedstrijd op zich. Deze gewonnen wedstrijd moet vertrouwen geven om met een goed gevoel naar Holten af te reizen.